A mindennapi adósok kenyere

Segédprogramok adózási ügyekben, és a mindennapi könyvelés megkönnyítése érdekében, mindenkinek, ingyen! Adók, pénzügyek, a törvények alkalmazása a gyakorlatban. Nem csak könyvelőknek.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Telefonadó kiszámítása könnyen, számlánként 5 másodperc alatt!

2008.04.01. 11:50 | Taxameter | 1 komment

Céges telefon adójának kiszámítása Excel táblázat segítségével
Telefon-2008-MINTA.xls letöltése

Végtelen számú cég teljes évi "telefonadó" adatait tudjuk kezelni , havi bontásban, 6 vezetékes és 6 mobil telefon számla részletezővel, a munkalapok (hónap) alján - könyvelésre előkontírozott - havi összesítővel! A cégenkénti egyszeri előparaméterezés*  után minden kézhez kapott telefon számlát 5 másodperc alatt tudunk feldolgozni a bevallásra és könyvelésre előkészített formában. A sárga hátterű cellákba kell csak írni, és minden járulék, adat automatikusan a megfelelő helyre kerül.
A kimutatás minden munkalapja nyomtatásra van optimalizálva*(amit látunk a monitoron, az kerül nyomtatásra is).

A havi összesítő tartalmazza a könyveléshez, bevalláshoz szükséges összes fontos adatot, ez a lényegi rész! Itt tudjuk eldönteni, hogy a "telefonadó" munkaviszonyos, vagy nem munkaviszonyos személyhez köthető.
Havi összesítő a munkalapok alján. Hónap végén töltjük (munkaviszonyos, nem munkaviszonyos), és itt is csak a sárga területet. Ez alapján készítjük a bevallást, és ezt fűzzük le.

Attól függően, hogy munkavisz., vagy nem munkav. oszlopba kerül az egyes számlák összege, számítja az 54-24-4,5-0,5-3 százalékot, vagy a 11%-ot, és mutatja ki a megfelelő helyen. A kimutatás "Bolondbiztos", azaz csak akkor kapunk "lefűzhető" bizonylatot, ha a megfelelő összegeket adjuk meg a munkaviszonyos/nem munkaviszonyos oszlopokban. Ehhez segítséget is nyújt a program az "Összesen" oszlopban. Minden telefon számla sor mellett mutatja milyen összeget kell beírnunk az adott sorba. Ha nem egyezik meg adott sor összege az "Összesen" oszlop értékével, azaz ha elírtuk, akkor nem mutat adatot.



Van tehát 12 munkalap fül (12 hónap)

Minden munkalap 6-6 (vezetékes-mobil) telefon számla részletezőt tartalmaz. Így néz ki:

Minden részletezőhöz (vezetékes vagy mobil) hozzárendelhető a telefon számla száma (képen: 0031) és kelte (képen: 2008.02.01), így pontosan beazonosítható utólagos ellenőrzéshez az adott telefonszámla. Beírjuk a számla ÁFA nélküli összegét (SZJ számok szerinti bontásban, ahogyan a telefon számlán is szerepel), és késedelmi kamatot (ezt rendszerint a számla összesítőben nem találjuk meg, pl. T-COM számlán  a számla első lapján van). Készen vagyunk! Feldolgoztuk a telefon számlát, jöhet a következő!

Minden lapon csoportosítva vannak a részletezők (2-es csoport), és havi összesítő kimutatás (3as csoport). Az 1-es csoport a havi összesítők nyomtatása miatt került be, ami minden csoportot becsuk, és csak az összesítő látszik, a nyomtatásban is.




Az csoportok számozott gombjaira kattintva nyithatjuk-csukhatjuk be őket.



Ha adott csoporton belül több csoport is van, akkor a + jellel nyithatjuk ki az alcsoportot (2es csoporton belül a vezetékes és mobil részletezőknek van + jeles csoportja)








* Előparaméterezés:(20 másodperc/cég/év) Cégenként készítsünk másolatot a Telefon-2008-MINTA.xls fájlról egy külön  "Telefonado" mappába pl.: "Telefon-Alfa kft-2008", "Telefon-Béta kft-2008" stb. A "p" munkalapon töltsük ki az Alfa, Beta Kft adatait, pipáljuk ki a megfelelő céget, és máris adott cégre paraméterezett az munkalapunk, azaz a teljes dokumentumunk.




* Optimalizált nyomtatás: az 1es csoport gombra kattintva becsukódik az összes részletező, és csak a havi összesítő kimutatás látszódik. Nyomtatásban is csak az összesítő fog megjelenni. Ezt ellenőrizhetjük a nyomtatási képen is. Egyébként ami a 3. sor és 195. sor között látszik a képernyőn, az kerül kinyomtatásra is. Így a fejléc (cégneve, hónap) nem, mert az csak tájékoztató adat, hogy tudjuk milyen cég melyik havi adatát töltjük éppen.

A bejegyzés trackback címe:

https://ados.blog.hu/api/trackback/id/tr29406388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mexvel · http://interport.hu/ 2011.01.29. 20:06:48

szuper, köszi szépen
---------------------------
www.interport.hu
süti beállítások módosítása