A mindennapi adósok kenyere

Segédprogramok adózási ügyekben, és a mindennapi könyvelés megkönnyítése érdekében, mindenkinek, ingyen! Adók, pénzügyek, a törvények alkalmazása a gyakorlatban. Nem csak könyvelőknek.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Abev Java HALÁL - Küldés elektronikus aláírásra fagyi

2009.02.10. 12:46 | Taxameter | Szólj hozzá!

Az Apeh úgy döntött, egyszerűség-nagyszerűség elvén 2009-ben hadrendbe állítja a DOS-t, mint jövőbemutató cybertechnikát.

Hibajelenség

Mikor Elektronikus aláírásra küldjük a kívánt nyomtatványt, lefagy az Ellenőrzésnél, vagy bárhol, hiába "X"-elnénk, vagy folyamatkezelőben "feladat befejezése" gombbal likvidálnánk a process-t. 

OK

A számítógép virtuális memóriáját felzabálta az Abev Java DOS konzol programjának és Javas programjának egyidejű működése.

Megoldás

Virtuális memóriát minimum 1024MB-ra állítsuk át, maximumnak 1512MB-ot

A Sajátgép ikonon jobb egér -> Tulajdonságok->Speciális fül->Teljesítmény résznél Beállítások->Speciális fül->Virtuális memória résznél Módosítás gomb->Válasszuk ki a rendszerpartíciót - ez általában a "C:" -, erre a meghajtóra van telepítva a Windows, és a meghajtó betűjelével egy sorban láthatóak a már megadott virtuális memória mértékek->"Egyéni méret:"-et pipáljuk ki. Kezdeti méret: 1024, Maximális méret: 1512->FONTOS! A végén nyomjuk meg a "Beállítás" gombot! Ezután már minimum 256MB RAM memória mellet jó eséllyel a virtuális memória hiánya nem akasztja ki a programot, és téged.

Magyarázat, azoknak akik technikai oldalról is érdeklődnek, és ha már amúgy is a sírógörcs szélén állnak így a 12,15,20, és 25-ei bevallási határidőktől tartva, és sírva akar mulatni. Íme.

Honnan is kezdjem. Nehéz kérdés. Tömören: az Abev Java-s program egy kalap szar. Bővebben: Szakmailag dilettáns megoldás DOS parancsablakban indítani Windows-os programot, legalábbis olyan 2002 óta mindenképpen, de 2009-ben abszolult.

Mit kell tudni a DOS-ról (2009)? Hivatalosan, a gyártója által sem támogatott "platform". A Vistában nincs is, XP-ben is csak konzol. A legérdekesebb tulajdonsága a DOS-nak, hogy, amennyiben nyitva van a DOS konzol ablak, az szépen elkezdi darálni a virtuális memóriát. Miért? Mert folyamatosan küld kérést, hogy TÖRTÉNT-e BILLENTYŰ LEÜTÉS!!!! Anno babrálni kellett a himem.sys eléréssel, EMS memóriacímzéssel, és néhány alaplap-integrált videókártya combo esetén képtelenség volt bizonyos DOS programokat futtatni. Ezért is áldozott le a DOS-nak, és mert itt az új kor, a Gigás ramok, hiper-threading, 4magos cpu-k kora. Az Apeh úgy döntött, egyszerűség-nagyszerűség elvén, 2009-ben hadrendbe állítja a DOS-t, mint jövőbemutató Cybertechnikát. Muszáj kommentálnom újra: DILETTÁNS! Forma 1-ben vakembert indítani Zaporozec személygépjárművel?? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ados.blog.hu/api/trackback/id/tr74934505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása