A mindennapi adósok kenyere

Segédprogramok adózási ügyekben, és a mindennapi könyvelés megkönnyítése érdekében, mindenkinek, ingyen! Adók, pénzügyek, a törvények alkalmazása a gyakorlatban. Nem csak könyvelőknek.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

Jön 56

2009.02.18. 16:22 | Taxameter | Szólj hozzá!

Közgazdász vagyok és informatikus. Egyikben sem vagyok szaktekintély, és csak az utóbbi az amit szeretek is. Mégis közgazdasági témában tapasztanék ide pár betűt. Ebből következik, hogy bizonyos megjegyzéseim kiüthetik a biztosítékot olyanoknál akik nálam jobban közgazdászabbak. Hangosgondolkodás következik. Vigyázat!

Itt az új reform átalakító adócsomag. Mikor fél füllel hallgattam a nagyvonalú vázait, arra gondoltam, nocsak, végre valami értelmes változás jön. Miszerint, hagyjunk többet a usereknél és hagyjuk őket jószágókat vásárolni. Most hogy már részletesebben ismerem az akarványt, arra gondolok, hogy összepakolok, és vissza se nézek. Persze ezt mondtam már 2004.május 1-jén is. Csak nem vagyok eléggé bátor, talán okos sem. Hangzatos azt mondani, hogy húzok az országból ugye. Csinálom itt a hangulatot, "de kemény a csávó"? Alapból fosok megtenni, mert ugye, hogy hová kéne menni, mihez értenék én ott, és milyen nyelven. Jóvan, tudok - khm - angolul. És ahová megyek ott se kolbászból van... Haverok próbálgatták magukat jobbra-balra. Jobbra sokkal jobban jobb min balra, de balra is sokkal jobb mint itthon. De ugye a barátok, a család, meg a hazafiság. Miért nekem kéne szaladnom ugye? Na de akkor itthon mi is a jövőm, mit szerethetek abban ha itthon maradok. Lássuk.

Hátha megmarad a napi 8as irodai melóm, ami jó mert be vagyok jelentve meg minden, rendes bruttóval meg minden. Premizálás, üdülési csekk nuku, de étkezésit kapok. Béremelés 3 éve nyema és néha kimarad 1-2 járulék megfizetés céges irányból. Segond, lojális vagyok, elvégre végrehajtás alatt vagyunk. Igen-igen, versenyszféra.

Ok, jöhetnek a reform érvek, miért maradjak ITTHON.

 

SZJA 19% - reformUZSORA

Még mielőtt rámennék a tervezett nóvumra, lássuk mi is az SZJA. Személyi jövedelem adó: azért fizetjük mert dolgozunk és nem a szánkat tátjuk. Amerikában is létezik ez az adóforma, de semmilyen törvényben nincs deklarálva. Ezért néhány nevesebb adótanácsadó, közgazdász fogta magát és nem fizette. Mi történt? Semmi. Ugyanis törvénytelen ilyet szedni, bíróságon pedig precedens értékű ítélet születhetne, miszerint nem is kell fizetni, tehát senkinek sem kéne...az pedig.... Nah, nálunk van róla törvény, nyugi. Tehát, ha dolgozol (18% 1,7M-ig) és esetleg okos is vagy, akkor ezért cserébe fizess többet (36% az 1,7M feletti részre).

A Nóvum: 19% lesz a 18%-os SZJA, ami úgy lesz több, hogy kevesebbet kell majd fizetni a 19% mellett mint az eredeti 18% mellett, mivel más módokon majd csökkentenek más adónemeket. Úgy rúglak seggbe 3szor, hogy az kevésbe fog fájni mintha 2szor rúgtalak volni seggbe, és te ennek ÖRÜLJ bazmeg! A sávhatár felmászik 1,7m-ról 2,2m-ra júliusban, majd 2010-ben 3m-ra. Ami eddig 1,7 feletti rész volt 36%-kal adózott, eztán a 2,2 feletti rész adózik majd 38%-kal. OK. Ez tetszik. Csakhogy, a %-ékokat már megemelik júliusban, míg a sávhatárt csak jövőre tolják fel 3millió-ig, addig 2,2. Talán ez az egyik legszimpatikusabb dolog. Csóróék, mint én, júlisutól dőzsölhetünk. Belepiszkít ebbe kicsinyt az ÁFA 3%-os és a jövedéki adó 5%-os emelése, ami természetesen azonnal életbe lép, lépcsőfokok nélkül. Lefordítom: Adj pénzt most, később majd jobb lesz meglátod. Mi ez? reformUZSORA. Meddig halgassam ezt? Húzni kéne...

 

Csaló pótlék - a gyerek mint kimért áru

Akarok gyereket. Már így tudatalattilag, mire szájjal kéne kimondani, addigra felülírja az agyam. Szóval szeretnék. Úgy néz ki minimum 2-vel kéne startolni, mer egyre gagyi a cocpól is. De akkor már inkább 3. Rossz esetben min. 3*9 hónap összehozni. De ha összejön jó nagy pénzeket szakítok, én is. Jelenlegi állás alapján (és ha a csoda fojtán meg is marad) akkor 973 ft-ot fogok adózni utána. Nah, magyarázom, a megkapott családi pótlékot adóterhet nem viselő járandósággá sorolják át, ami a jövedelmünket fogja feltolni, rossz esetben egy következő adósávba. Nézed a papírt és látod, hogy 2 kilogramm gyerek, ennyi kg Ft, 10 deka párizsit ér. Megalázó. A minimálosok, arnold schwarceneggerék azok dzsalhatnak felnyalni az egészet. Adózzon az aki tanult, hivatalosan dolgozik és él. Ergo a szavazótábor meg van nyerve, a hülye magyarból(nah, úgy értve magyar aki itt magyar és itthon él és magyar..bazmeg magyarázni kell, mer még náci leszek érte) meg ingyen szappan készül. Akarok én még csak tudatalattilag is gyereket ITT? Amúgy igen... kár hogy szembe leszek pisilve.

 

Versenyhelyzet növecsökkentés COMBOBAN a 8%-os reál kereset csökkentéssel

Állítólag a 32% ról 27%-ra csökken a cégek adóterhe. Először is 33,5% az a 32%. Kimaradt a 1,5%-os rehabilitációs hozzájárulás. Sima Ált.Isk. 2. osztály matek: összeadás. Ha ennyire sem képesek ott fennt, akkor miért hidjem el, hogy a 19% kevesebb mint a 18%? Persze ilyen matekkal odafentieknél ez könnyen lehet egyértelmű axióma. Na szóval, az 1950 Ft-os havi Tételes EHO 5100 Ft lesz még az idén júliusban. A 3%-os MAJ 1% lesz - hűha - és a céges TB járulék 29%-ról 25% lesz 2010-től. Addig is még júliusban felemelik az ÁFA-t 20-ról 23%-ra és a jövedéki adót - mind hátom fajtánál egységesen: benzin, gázolajszárm., dohánytermékek 5%-kal. Ez csupán annyit jelent, hogy még ugyan semmilyen módon nem csökkentették a kiadásainkat (cég és magánszemélyre sem) de már 8%-kkal csökkentették a reál (magánszemélyekre értve) keresetünket. A csökkentések csak 2010-ben lépnek életbe míg a reformUzsorák már júliusban. Azaz félévig fog együtt szopni  a versenyszféra a közszférával karöltve, CSÖKKENÉS címén! Mi mást is lehetne tenni ma, a pénzügyigazdasági válság idején, mint azt, hogy ha már rajtunk "kívülálló" problémák miatt satuban a tökünk, hát akkor júliusban koppanásig tekerjük, és akkor viccessigéből fél évig benne is tartjuk. Akarom én ezt azért cserébe, hogy majd hátha jobb lesz? Meddig hallgassam még ezt...Húzni kéne

Iparűzési adó? Külön adó? Tőzsdék külön adója? fosok leírni is: Banki különadó?

Iparűzési adót először is már meg kellett volna szüntetni, mert ennél pofátlanabb adó kevés van. Magyarázom: ha te vagy olyan okos, hogy önmagad próbálod fenntartani a saját tudásoddal, és ezt be is jelented hivatalosan, és van saját lakásod is, az is bejelentve, akkor fizess plusz adót a többi alany jogon megillető adó mellett plusszban még,be,nekünk, mert csak.

Külön adó: na ez egységes lesz, 19%. Jóvan. Ha már az alanyi jogon járó adók mellé alanyi jogon járó mellék, külön, kiegeészítő és járulékos adók és azok adója jónak nevezhető.

Tőzsdék külön adója: 10% marad. Hm. Valami rémlik, mintha itt forognának el azok a pénzek melyek nagyon nincsenek meg (pénzügyi válság, ilyesmi). Ha prosztó csóringerek vagyonára képes volt 20%-ot kiterhelni drága kormányunk, kérdem én, milliárdos barátainkank fájna egy betenni azt amiv miatt a "népre" hárult a jól megtervezett, önösérdekű  balfaszoskodásukból származú megszorító intézkedések tucatja? Költői kérdés, inkább hülye. Szal ide nyomjunk be egy "20% lesz a régi 10% helyett" részt.

Banki különadó: 4% volt, még II. Béla korában. Na szóval, ezt k. gyorsan el tudták törölni. Tényleg fájt nekik, hasonlóan mint a tőzsdéknek a 10%. Jaj, Piri, képzeld már, ebben a hónapban csak 22,8millió prémiumot kapok a 23 helyett, mert bejött a 4% különadó. Sarkított? Nekem kurvára nem mind1 h 100.000 helyett 96ot kapok, miközben a 96e 87e-et ér, és ez mondjuk júliustól :) Jeah. Ebben a kérdésben látszik egyértelműen az, hogy Magyarországnak dilettáns, töketlen, külföldről irányított bábvezetői vannak. Nemtudom kinek mondott ez újat, viszont a bizonyíték az ez. A Bankszféra tökéletes, miközben ők hozták ránk a bajt. Segond! Nézzed csak!! Ott fut a nyúl nép. Sortűz!! Nem, nem az ott dolgozókkal van a bajom... hanem azzal, hogy vannak olyan pontok amivel gazdasági problémákat user szopatás nélkül meg lehetne változtatni, de nem lépik meg. Más országban is így van ez, mellesleg. Csak nekem ez itt fáj, Magyarországon:)

Szumma

56. Láttam a tévébe'. Tök szar volt akkor, elmentek az okosok a bátrak és a vajasfülűek. Ennyi vót a tvbe', ennyit tok' rulla. (biztosítékért bocs). Szóval, ami most jön az mind gazdasági, mind társadalmi szempontból emigráció lesz. Aki tud, mer és akar, az menni fog, és akinek muszáj lesz az is. A gazdaság pedig pont annyira lesz életképes, hogy a lemmingeket (te,meg én, de ha akarod akkor csak én) életben tartsa, annak létfenntartása érdekében. Magyarul, nyomor, kilátástalanság és élhetetlen élet vár ránk. Remélem leszek elég bátor ahhoz, hogy amint eddig nem voltam elég bátor elmenni, úgy most elég bátor leszek itthon maradni.

u.i.: bárcsak jövő ilyenkor hahotázva kacagnék, milyet baromságokat írtam össze...

Címkék: adó adórendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://ados.blog.hu/api/trackback/id/tr44951027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása