A mindennapi adósok kenyere

Segédprogramok adózási ügyekben, és a mindennapi könyvelés megkönnyítése érdekében, mindenkinek, ingyen! Adók, pénzügyek, a törvények alkalmazása a gyakorlatban. Nem csak könyvelőknek.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Utolsó kommentek

2009 évi Telefon adó program

2009.01.07. 16:53 | Taxameter | Szólj hozzá!

2009 évi Telefonadó program letöltése

Képlet változás a 2008 évihez képest: A munkáltatói járulékot a TB alapját képező összeg alapján számítja.

Esztétikai változás a 2008 évihez képest: a "p" (paraméterek) lapon Zöld a cég amelyet kiválasztottunk. Csak a sárga hátterű cellákba írhatunk adatot, a képletek védelem alá kerültek ;)

 Hogyan működik?

Csak azokba a cellákba szabad/kell írnunk adatot, melyek háttere sárgával van kiemelve. Ez a sárga cellás szabály a teljes programon belül minden munkalapra érvényes.

Csoportosító gombok: minden havi munkalapon csoportosítva vannak az adatok. Három főcsoport van:

1: összes csoport

2: Vezetékes részletezők csoportja

3: Mobil részletezők csoportja

Ezekre a számokra vagy a "+" és "-" jelekre kattintva tudjuk kinyitni vagy becsukni a csoportot.

Van egy "p" mint paraméterek munkalap: itt vehetjük fel a cégeket, akiket érint a telefonadó.

Van 12 munkalap minden egyes hónapra: Január, február, ... december. Itt töltjük a Vezetékes vagy Mobil telefonszámlák részletező adatait.

1. lépés

A "p" paraméterek lapon felveszünk legalább egy céget, minden adatával, majd kiválasztjuk.

2. lépés

A megfelelő hónap munkalapján kitöltjük az érkezett telefonszámlának megfelelő vezetékes vagy mobil számla részletező lapokat:

2.1 - bal felső sarokba beír(hat)juk a tel. szla. számát, dátumát, és a telefon számot is akár (sárga téglalap).

Tipp: Az adatok elválasztásához elegáns megoldás, ha a sor végén ALT+Enter -t nyomunk, így az adatok egymás alá kerülnek. Maximum 3 adatsort képezhetünk. (képen figyeljük meg a tel. szla, dátum, telefon szám sorokat)


2.2  - ezután 3 sort kell töltenünk adott részletezőn belül: 70%-ban, 100%-ban levonható Áfa és a Késedelmi kamat mértéke.

2.3 - végül meg kell adnunk az összesítő lapon (csak ez kerül nyomtatásra - előre be van állítva), hogy Munkaviszonyos vagy Nem munkaviszonyos munkavállalóhoz kapcsolódik a telefonadó.  A megfelelő sor megfelelő oszlopába írjuk a megfelelő összeget úgy, hogy a sor két oszlopának összege az összesen sor összegével egyezzen meg (segítségül és ellenőrzés képpen automatikusan megjelenik az Összesen oszlopban az az összeg, melyet az adott sor valamelyik oszlopobán/vagy az oszlopok összegeként kell megadnunk). Ha elírtunk valamit, rosszul adtunk meg egy számot a "Munkav." és "Nem munkavisz." oszlopokban, vagy véletlenül több adatot írtunk nem megfelelő helyre, akkor NEM KAPUNK adatot! Ettől válik "bolond biztossá" a program ;)

A kép alapján egyszerű lesz megérteni ;)



Igyekeztem "biztonságos" és könnyen kezelhetővé tenni a program használatát. Bátran kérdezzetek.

 

Címkék: telefon program adó 2009 excel munkáltatói

A bejegyzés trackback címe:

https://ados.blog.hu/api/trackback/id/tr44863820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása